#49 – Filburg (13 Gener 2016)

Data: 13 de gener de 2016

Local: Filburg

Comentari
Tornem al Filburg de Diagonal Mar on ja vam ser el passat estiu. Prop de casa i facilitat per anar-hi entre setmana. I més amb un partit de futbol en marxa que ens permet molta tranquil·litat. Sí que hem notat un canvi en la carta. Aleshores només carta i ara també una bona opció de menú (que vam prendre) amb uns entrants, l’hamburguesa i una beguda. Els postres, recomanables, van a part. El local és molt agradable, taules prou separades per no tenir altres comensals a prop i també l’opció de taules altes per aquells que els agradi prendre l’hamburguesa en un tamboret i no tocar amb els peus a terra i poder dir que l’hamburguesa et fa volar.

foto_01_p

Curiositats

  • A part de les hamburgueses disposen d’un fals risoto, que com a bon fals no té està fet d’arròs.
  • Com sempre cal tastar els productes amb nom propi, no són una excepció les Patates Filburg.
  • Si es vol l’hamburguesa poc o molt feta cal avisar-ho, si no la fan en la cocció del cuiner.
  • Hi ha dos menús que segons el que et demanis pot sortir-te més econòmic.
    Beguda + Principal: 9,95 €
    Beguda + Entrant + Principal: 12,95 €
  • Podeu fer reserves per assegurar taules. En el cas del Diagonal Mar sobretot pels caps de setmana. O en cas d’anar en grup.

Hamburgueses tastades en aquesta visita

Morroco: la classifiquen com a “Burguer fuera de lo normal” Xai, hummus, albergínia rostida, tomàquets cherry i salsa de “ras el hanout” (salsa molt utilitzada el cuscús i altres plats marroquins). Llegint la carta vais pensar em menjaré una hamburguesa amb gust de Shawarma. La carn de xai molt gustosa, la salsa la vaig demanar a part per la por que envaís tots els altres gustos. L’albergínia i l’humus feia més melosa la composició i els tomàquets cherrys el toc fresc.

Gorgonzola: la carn de vaca feta al punt. No surt una gota de sang però tampoc està cremada per fora. El seu gust molt neutre, fa que tot el gust el doni la combinació de gustos que acompanyen l’hamburguesa. El formatge Gorgonzola fort acaba omplint de gust la boca un cop feta cada mossegada. La melmelada de tomàquet, l’enciam i la ceba també queden amagats. Una bona opció pels amants del formatge fort que acompanyi a la carn, i on no faci res que el sabor de la carn quedi en un segon terme.

Patates Filburg: unes petites patates amb pell, i farcides de salsa brava i allioli (la podeu veure en l’album de flickr). Una agradable combinació, però ben densa. Una bona opció per compartir mentre es fa temps pel plat principal. Les braves que es veuen al costat son l’acompanyament correcte per l’hamburguesa.

foto_02_p

Les Postres: Les dues recomanacions del local. Per una banda Chocolatísimo (foto) una mouse acompañada de una crema de xocolata i avellanes que crea un bon gust dolç a la boca per sortir ben satisfet amb un apat compler i que no embafa. Par alta banda el Lemon pie (foto) llimona amb crema de mascarpone, i fruits secs caramel·litzats a sobre per fer-los cruixir a la boca.

Dades del local

Filburg
Adreça: CC. Diagonal Mar, Barcelona (Google Maps) (Hi ha un altre a l’Av. Josep Tarradellas 138, Barcelona (Google Maps)
Web: filburg.com
twitter: @filburg
Instagram: @filburg
facebook: Filburg