#48 – Kiosko (13 Desembre 2015)

Data: 13 de desembre de 2015

Local: Kiosko

Comentari
Tornem al Kiosko, doncs, és en el que fa quatre anys vam començar a prendre hamburgueses. Un local popular, pel que cal anar amb poca presa i una mica de paciència. Però la rotació dels comensals és constant. No trigareu més d’una hora en sortir. El mètode de comanda és a través d’una elecció prèvia en un llistat de paper (imatge) on triar l’hamburguesa i complements. A caixa prenen nota i et donen un número i la beguda. Tries un dels llocs lliure i en una estona t’arribarà l’hamburguesa triada.

foto_01_p

Curiositats

  • han creat un ‘agafador’ d’hamburgueses de cartó, per tal d’evitar de tacar-nos (més) les mans quan la prenem (imatge al flickr).
  • els tamborets disposen a sota un calaix per guardar bossa i roba.
  • no hi ha taules de dos o quatre. Són grans taulells i barres.
  • llegir els papers i cartells en entrar (per exemple demanar abans de seure o recollir quan ens n’anem).
  • no fan reserves. Però pots fan comandes per portar.

Hamburgueses tastades en aquesta visita

Manchego: Amb la carn ecològica de vaca dels Pirineus com elecció (tríptic d’explicació, 1 – 2 – 3) et menges l’hamburguesa amb el sentiment que estàs col·laborant amb el medi ambient. Vaig escollir com a extra el cogombret (pepinillo) m’agrada el toc de frescor que dóna. Aconsello demanar aquesta hamburguesa sense la ceba caramel·litzada, endolça massa pel meu gust. El formatge manxec, el tomàquet a rodanxes, l’enciam i la salsa que li posen, que crec que és la maionesa bacoa fan una bona combinació.

Australiana: la carn poc feta combinada amb un pa integral i el formatge Cheddar i el bacon crea una bona combinació. En canvi els afegits habituals d’enciam, tomàquet i seva fan que tinguem una hamburguesa massa gran i de difícil menjar. Una mica menys d’elements que acompanyin a una carn de tan bon gust, ajudaria a gaudir-la un punt més. Però aquestes ganes d’omplir l’hamburguesa amb tant contingut fa que al final es confonguin els gustos i es desmunti l’hamburguesa a les mans. Recomanació per gaudir-la una mica més, fora enciam i remolatxa. Amb la resta la facilitat de menjar-la i gaudir-la és molt més agradable.

Patates French
: patates fregides de tota la vida molt primes i amb salt grossa. Un bon complement que pots amanir amb les sales casolanes que es troben a les taules. Si no tens cap a prop, no tinguis vergonya a prendre’n de qualsevol altre grup.

foto_02_p

Les postres els vam fer de camí a Santa Maria del Mar i Jaume I. Som uns romàntics.
Vam entrar a Gocce di latte a Pla de Palau 4. Tenen un gelat de xocolata negra amb un toc de sal i oli d’oliva. Mancaria el pa per ser el berenar de tota la vida.

 

Dades del local

Kiosko (Grup Bacoa)
Adreça: Avinguda Marqués de L’Argentera 1 Bis, 08003 Barcelona (Google Maps)
Web: kioskoburger.com
Instagram: @bacoaburger
facebook: Kiosko de Bacoa